Isnin, 20 Mei 2013

HIDANGAN TRADISIONAL

 Jemput-jemput Udang
Murah dan senang disediakan.Sesuai untuk sarapan dan minum petang.

 Pulut dan Rendang Ayam

Tahu Sumbat
Makanan yang dipopularkan oleh masyarakat cina di Malaysia.

 Tempe Goreng Berempah
Makanan kegemaran masyarakat Jawa 

 Putu Cawan

Kuih Jala dan Gulai

Ubi Kayu Rebus

Lepat dan Ketupat Bungkus Daun Pisang 
Ketupat bungkus ini  hanya terdapat di Kampung Sungai Air Tawar,Sabak Bernam ,Selangor.

Pisang Goreng

 Laksam
Kuahnya pekat,dimakan bersama sayur ulaman-ulaman.Masyarakat dahulu di pantai timur memakannya menggunakan tangan (tidak menggunakan sudu dan garpu).

Kuih Cara

 Punten
Makanan tradisional masyarakat Jawa.Nasi ditumbuh bersama kelapa parut dan sedikit garam.Rasanya lemak-lemak masin.

 Lempeng Maggi

Lempeng

 Ubi Rebus dan Pulut

Punten

Nasi Dagang
Terkenal di Pantai Timur Semenanjung Malaysia

Puding Laici

Apam Tepung Beras

Apam Johol
Makanan tradisi yang terkenal di Negeri Sembilan.Apam ini dibungkus dengan daun rambai sebelum di kukus


Tiada ulasan:

Catat Ulasan